Frankrijkproject 2016 - Parcours B

 

La "Classe Cycle" des 3 cols, zo wordt de mythische fietslus in de Ubaye-regio genoemd. 3 cols van boven de 2000m, geen meter vlak. 

De volledige afstand met start en aankomst aan het hotel in Le Sauze bedraagt 130 km. Onderweg bedwingen we:

  1. Col d'Allos (2250m)
  2. Col des Champs (2087m)
  3. Col de la Cayolle (2326m)

 

Alles samen maakt dat 3708 hoogtemeters, inclusief het laatste knikje van 2 km aan 9% terug naar het hotel in Le Sauze (dat gaat pijn doen, nu al sorry daarvoor...).

 

We fietsen het rondje in tegenwijzerzin. Zo beklimmen we de Col d'Allos langs haar mooiste kant en kunnen we de Col des Champs bovendien langs de kant met het beste wegdek afdalen. We vermijden dus het slechtere wegdek aan de westzijde van de col.

Het volledige parcours met bijbehorend hoogteprofiel kan je in detail bekijken op http://ridewithgps.com/routes/11392290. Via deze link kan je onder meer ook een roadbook printen en de route downloaden in je GPS-toestel. 

De gegevens en profielen van de achtereenvolgens te overwinnen cols vind je ook hieronder. Door op de profielen te klikken, open je ze in betere kwaliteit (voor wie zich écht wil verdiepen in de percentages die ons te wachten staan). Een bijhorend fotootje om jullie goesting alvast wat aan te wakkeren, in het plaatselijke natuurschoon wel te verstaan.  

 

1 - Col d'Allos

 

 

 

 

2 - Col des Champs

 

 

 

 

3 - Col de la Cayolle (zuid)