Frankrijkproject 2016 - Parcours A

 

La "Classe Cycle" des 3 cols, zo wordt de mythische fietslus in de Ubaye-regio genoemd. 3 cols van boven de 2000m, geen meter vlak. Maar voor de A-rijders doen we er een schepje bovenop. Zij beginnen met een retourtje langs de noordkant van de Col de la Cayolle.

De volledige afstand met start en aankomst aan het hotel in Le Sauze bedraagt 185 km. Onderweg bedwingen we:

  1. Col de la Cayolle (noord) (2326m)
  2. Col d'Allos (2250m)
  3. Col des Champs (2087m)
  4. Col de la Cayolle (zuid) (2326m)

 

Alles samen maakt dat 5078 hoogtemeters, inclusief het laatste knikje van 2 km aan 9% terug naar het hotel in Le Sauze (dat gaat pijn doen, nu al sorry daarvoor...).

 

 

Maar beginnen doen we dus met de noordkant van de Col de la Cayolle. Boven draaien we ons om en dalen we langs dezelfde zijde af. Pas wanneer we terug in het dal zijn beginnen we aan de klassieke lus, die ook voor de B-rijders op het menu staat. 

Het klassieke rondje fietsen we in tegenwijzerzin. Zo beklimmen we de Col d'Allos langs haar mooiste kant en kunnen we de Col des Champs bovendien langs de kant met het beste wegdek afdalen. We vermijden dus het slechtere wegdek aan de westzijde van de col.

Het volledige parcours met bijbehorend hoogteprofiel kan je in detail bekijken op http://ridewithgps.com/routes/11392509. Via deze link kan je onder meer ook een roadbook printen en de route downloaden in je GPS-toestel. 

De gegevens en profielen van de achtereenvolgens te overwinnen cols vind je ook hieronder. Door op de profielen te klikken, open je ze in betere kwaliteit (voor wie zich écht wil verdiepen in de percentages die ons te wachten staan). Een bijhorend fotootje om jullie goesting alvast wat aan te wakkeren, in het plaatselijke natuurschoon wel te verstaan.  

 

1 - Col de la Cayolle (noord)

 

 

 

2 - Col d'Allos

 

 

 

 

3 - Col des Champs

 

 

 

 

4 - Col de la Cayolle (zuid)