Frankrijkproject 2016 - gezamenlijke openingsrit

 

De bekendste en meest tot de verbeelding sprekende berg van de Zuid-Franse Alpen is ongetwijfeld de Col de la Bonette. Met z'n 2807m behoort deze tot de hoogste geasfalteerde cols van de Alpen. Het uitzicht onderweg en boven zijn dan ook prachtig. 

Hoewel de klim naar de top lang is (24 km), wordt hij nooit belachelijk steil. Behalve de laatste kilometer dan, die niet op het profieletje staat. Om de echte top te bereiken dien je namelijk nog een finale km aan +10% te overwinnen. Je houdt dus beter nog wat reserve in de tank. Heen en terug vanuit het hotel is deze openingsrit zo'n 69 km lang.

 

 

 

 

Wie geen zin heeft om op deze eerste fietsdag al helemaal naar het dak van de streek te fietsen, geen nood. Halverwege de Col de la Bonette (dus na ongeveer 12 km klimmen en op 2000 meter hoogte) is er een café-restaurantje met de toepasselijke naam "Halte 2000". Ook hier zijn de vergezichten al adembenemend, en al even belangrijk, het eten is er erg lekker. Voor wie ervoor kiest om tot hier te fietsen, wordt de openingsrit zo'n 45 km ver. 

 

 

 

 

Gegevens Col de la Bonette