Alpenbrevet Zwitserland

 

Grüezi miteinand (1),

In september is het weer zover. We trekken opnieuw de bergen in, over de grenzen, voor Artsen Zonder Grenzen.

We wijken voor ons volgende fietsproject opnieuw uit naar de Alpen. Maar dan naar de Zwitserse broertjes, en meer bepaald naar een schitterend knooppunt van verschillende historische bergpassen. We hebben al veel moois gezien in al onze vorige projecten. Op toppen en in dalen. Maar het moet gezegd: met ons nieuwe project komt er weer een betoverende schep bovenop. De Zwitserse bergpassen waar wij onze duivels zullen ontbinden, zijn zonder de minste twijfel bij de mooiste ter wereld te rekenen! Sportief zijn ze al even aantrekkelijk en uitdagend.

Iedereen die zich goed voorbereidt kan mee. We maken er nooit een onmogelijke fietsopdracht van. Wel bieden we stevige fietsavonturen aan, in een prikkelend sportief programma, met voor elk wat wils. Weten waaraan je begint, en je goed ‘prepareren’, zijn de twee basisingrediënten voor een geslaagde sportieve trip. Je weet ook: bij ons consequent geen competitie of prestige. Wel altijd de kans op een sterke overwinning op jezelf en een gelukzalig gevoel op elke top en na afloop van ons project!

Het wordt dus Zwitserland deze keer. Een beetje een apart land in Europa, maar best boeiend en aardig. En vooral: prachtige natuur en gezonde lucht. Zeker daar waar wij zullen resideren, tussen magnifieke bergpassen met geschiedenis, dichtbij Italië. Op onze verkenning ter plaatse in augustus jl. waren we sterk onder de indruk. We waren natuurlijk al lang getipt door onze Superwilma, die er maar een serieuze boogscheut vanaf woont!

Een nieuwe bestemming dus, maar een ongewijzigde formule. We bieden jullie drie fijne fietsdagen, waarvan twee planmatig zijn uitgewerkt: op donderdag onze gezamenlijke openingsrit en op zaterdag onze legendarische D-Day. Dag twee, op vrijdag, is vrij en vul je zelf in.

Ook onze vaste keerzijde van het sportieve blijft overeind: het humanitaire, onder de vorm van sponsoring voor AZG. Zelfs méér dan ooit nodig, want de wereld is er niet spectaculair op vooruit gegaan. De menselijke noden blijven gigantisch groot en hulp hoognodig.

Dus opnieuw zetten we alles op alles om nu ook weer Artsen Zonder Grenzen maximaal te steunen. Sporten op zich heeft zin, maar sporten met een supplement aan inzet voor een ander, heeft nog veel meer zin. Dat is onze geijkte formule, waar we als Cyclosporters voor AZG rotsvast in geloven.

Adee! (2)

Uw directeurs in de forse branding,
Joris, Rigo en Jan

 

(1) Schwyzerdütsch voor ‘Hallo allemaal
(2) Idem voor ‘Tot ziens