Frankrijkproject 2018 - Openingsrit

 

Parcours openingsrit O1b - screen shotNa de traditionele groepsfoto in cyclokleding op donderdag 6 september 2018 starten we voor een rustige bijbabbelgroepsrit van La Bresse (635 m), via de Col de Grosse Pierre en een licht glooiende omweg naar Gérardmer, gevolgd door een vrije beklimming van de Col de la Schlucht.
Op de top van de Col de la Schlucht verorberen we gezamenlijk de lunchpakketten, waarna een vrije afdaling volgt naar La Bresse, via een schilderachtige weg.

De volledige afstand met start en aankomst aan het hotel in La Bresse bedraagt ongeveer 70 km met ongeveer 1500 hoogtemeters.
Onderweg bedwingen we achtereenvolgens:

 1. Col de Grosse Pierre (955 m)
 2. Col de Sapois (840 m)
 3. Col de la Schlucht (1140 m)
   

De volledige routes met bijbehorend hoogteprofiel kun je bekijken op de hieronder vermelde links naar ridewithgps.com. De start- en eindpunten van elke klim met bijhorende gegevens worden er ook duidelijk aangeduid.
Je kunt er tot in het allerkleinste detail inzoomen op het parcours en hoogteprofiel, een roadbook printen, de route downloaden in je GPS toestel, en nog veel meer...

Voor de klim van Gérardmer naar Col de la Schlucht zijn twee mogelijke routes voorzien:

 • O1https://ridewithgps.com/routes/28483442
  De D417 is een drukke weg maar de klim is minder steil. Onderweg passeren we Roche du Diable, met een schitterend uitzicht over de valei.
 • O2https://ridewithgps.com/routes/28483560
  Deze route vermijdt de D417 en verloopt langs rustiger wegen via D67, D34D, enz. Onderweg passeren we het Lac de Longemer waarna de klim in steilheid toeneemt.
   

Na de lunch is er voor de afdaling naar La Bresse ook keuze uit twee routes: